22:35 53 90
post@elna-oslo.no

Janome feirer 90 års jubileum.

Janome Sewing Machines ble grunnlagt av Mr. Yosaku Ose i 1921, da han etablerte Pine Sewing Machine-fabrikken i Tankinogawa, Tokyo. Her laget han Japans første symaskin til hjemmet. I 1935 startet produksjonen og salget av symaskiner under varemerket «Janome». På tross av at det var en tid hvor importen av utenlandske symaskiner var på sitt høyeste, og hvor mange japansk produserte produkter fikk utenlanske navn for å imitere importerte varer, beholt vårt selskap sin stolthet i japanskproduserte maskiner, og valgte å bruke navnet «Janome».

Navnet «Janome» har sitt utspring fra 1929, hvor firmaet utviklet sin første maskin med avansert teknologi, undt spolesystem var på den tiden. Spolens runde fasong var tenkt å ligne et slangeøye, dermed fikk denne maskintypen navnet «Janome», som på japansk betyr «slangeøye».

Ved å klare å fjerne problemene med trådspenning, og trådens stramhet, som var utfordring i den tradisjonelle typen av lang-tens maskiner, ble ordet «Janome» fra det punktet synonymt med «state-of-the-art», høykvalitets symaskiner.

Tillitten til firmaets kontinuerlig utviklingskraft og produkter, deles fortsatt hos oss i Janome i dag. Høypresisjons teknologi -tidens mest avanserte- og nøyaktig kvalitetskontroll er egenskaper, som utgjør «Janome sitt DNA». Ved å få det beste ut av vår tekniske kompetanse, streber vi etter å utvide vårt markedsområde, som strekker seg fra symaskiner til industriutstyr, mens vi oppfyller vår forretningsvisjon: « Å strebe etter å øke folks velstand og kreativitet over hele verden» og «å bidra til å utvikle samfunn og kulturer ved å kontinuerlig tilby produkter og service av høy kvalitet».

Fra nå og i fremtiden, vil vi møte nye utfordringer, strebe etter mer suksess og utvikling, samt levering og tjenesteytelser, og gevinsten håper vi blir våre kunders lojalitet.

Jeg ser frem til flere år med deres støtte.

Januar 2011

Janome Sewing Machine Co., Ltd.